O Nama

Italijanski kulturni centar „PIAZZA ITALIA“ je udruženje osnovano sa ciljem širenja italijanske i kulture uopšte, a kroz različite kulturne i druge aktivnosti.

Osnovan 2015.godine, na inicijativu Italijanske Ambasade u Beogradu, Italijanski kulturni centar „PIAZZA ITALIA“ nastavlja svoj rad uz podršku i saradnju sa Italijanskim institutom za kulturu, Ambasadom Republike Italije u Beogradu i brojnim drugim kuturnim i drugim organizacijama (školama, udruženjima, organizacijama itd).

Osnovna karakteristika Italijanskog kulturnog centra „PIAZZA ITALIA“ je to da on nudi neobičan spoj kvaliteta i kulture uopšte, kao i da je u stanju da ponudi polaznicima kurseva koje organizuje, ali i ljubiteljima Centra uopšte, kvalitetan, zanimljiv, veoma aktivan i kompletan edukativo-kulturni sadržaj.

Smešten u samom centru grada Subotice, na adresama Trg cara Jovana Nenada 7 i ul.Đure Đakovića 2 (zgrada DDOR-a), u prijatnom i ugodnom ambijentu, Italijanski kulturni centar „PIAZZA ITALIA“ čini neizbežnu i veoma šarmantnu gradsku oazu kulture i umetnosti.

Veoma stručan i iskusan tim predavača iz raznih lingustičkih , ali i umetničko-muzičkih oblasti, učiniće da se osećate ugodno, sigurno i bezbedno na putu sticanja novih znanja i uživanja u svetu kulture i umetnosti. Cilj nastavnih, ali i vannastavnih aktivnosti je buđenje kulturno-umetničke svesti, stvaranjem novog radoznalog pristupa, usvajanjem različitih kultura, ali i prihvatanje novog i lepog, a u čemu naši polaznici i ljubitelji zapravo postaju aktivni protagonisti.

Raznovrsnost kultura, njihovo spajanje i razmena, predstavljaju bogatsvo sveta u kome živimo i cilj kome kroz naše, brojne aktivnosti , težimo, negujući lepotu umetničkog izraza i njegovo izražavanje uopšte.

Osnivanjem Italijanskog kulturnog centra „PIAZZAITALIA“ želeli smo da stvorimo jedan kutak u kome će naši polaznici na raznim kursevima , ali i obožavatelji centra, moći da uživaju u atmosferi umetnosti, lepote i kulture kojima odiše i sama Subotica, te da njihovo iskustvo učenja i otkrivanja preraste zapravo u njihovo jedinstveno uživanje, i novo životno iskustvo.